طلاق توافقی

طلاق توافقی, مدارک و شرایط طلاق توافقی

طلاق توافقی

طلاق توافقی, مدارک و شرایط طلاق توافقی

طلاق توافقی چیست

 

مدت زمان لازم برای انجام طلاق توافقی و بررسی مزایا و معایب آن

طلاق توافقی یکی از راه های رسمی جهت جدایی زوجین و ابطال عقد آنهاست که به صورت کاملاً توافق شده و بر اساس تمایل طرفین به جدایی انجام میشود.

در واقع زمانی که زوجین به هر دلیل تمایل دارند تا از یکدیگر جدا شده و زندگی مستقلی را ادامه دهند از این نوع طلاق استفاده می شود.

برای انجام طلاق توافقی نیاز است که زوجین در خصوص میزان مهریه، دریافت نفقه، حضانت فرزندان و ملاقات با آنها به توافق و تفاهم رسیده باشند.

در واقع برای انجام این نوع طلاق باید در مورد تمام جزئیات بین زوجین توافق صورت گرفته و سپس در دادگاه اظهار شده تا قابل اجرا گردد.

در چنین حالاتی دادگاه نیز نظر آنها را به رسمیت شمرده و طلاق توافقی را به نفع آنها جاری می‌کند.

انجام این طلاق کاملاً بر اساس رضایت زوجین بوده و به گونه ای کاملا مسالمت آمیز و بر اساس نظر طرفین انجام می گیرد.

به همین منظور در صورتی که زوجین تمایل به جدایی از یکدیگر داشته باشند، برای انجام طلاق توافقی کافیست با یکی از زوجین و یا هر دو در سیستم سامانه نوبت دهی طلاق یعنی سامانه تصمیم ثبت نام کرده و مشخصات خود و دلایل طلاق را در سامانه وارد نمایند.

این اطلاعات در مراکز غربالگری ثبت شده و سپس از زوجین خواسته می‌شود تا به یکی از مراکز مشاوره مراجعه نمایند.

 

مدت زمان لازم جهت انجام طلاق توافقی

مراجعه زوجین به مراکز مشاوره جهت این است که در اولین قدم بتوان مشکلات و اختلافات بین آن ها را حل کرده و طرفین رو دوباره به زندگی مشترک بازگرداند.

این جلسات مشاوره بسته به میزان اختلافات و مشکلات زوجین، معمولاً در حدود یک الی ۵ جلسه برگزار شده و هر جلسه نیز با محوریت حل اختلاف بین زوجین خواهد بود.

در صورتی که در طی این جلسات اختلافات برطرف شده و زوجین از طلاق خود منصرف شده باشند میتوانند دوباره به زندگی مشترک خود برگردند.

اما در صورت عدم انصراف از طلاق، یک گواهی جهت عدم انصراف طلاق توافقی امضا شده و در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه خانواده ارسال می شود.

بعد از حضور در دادگاه و دریافت رای نهایی دادگاه، زوجین به مدت سه ماه فرصت دارند تا تمام توافقات بین خود را انجام داده و سپس به یکی از دفاتر رسمی طلاق جهت ثبت طلاق توافقی بروند و از وکیل نیز کمک بگیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد